Tips Untuk Kurangkan Kos Insuran Kereta Sewa Alor Setar

  • by

Oleh kerana masyarakat kita yang litigious dan peningkatan harga kenderaan, kadar insurans kereta meningkat di seluruh negara. Berita buruknya ialah insurans tidak mungkin turun harga dalam masa terdekat. Berita baiknya ialah terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk meminimumkan kenaikan atau mengurangkan beban di dompet anda. Menurut info dari https://www.keretasewaalorsetar.iklanbiz.com terdapat berbagai jenis insuran yang ditawarkan di negara ini bagi memberi pilihan kepada para pelanggan mereka.

1. Kereta Pelbagai dan / atau Pemandu Boleh Jimat Wang

Sekiranya anda memperoleh sebut harga dari sebuah syarikat insurans auto untuk memastikan kenderaan tunggal, anda mungkin mempunyai petikan yang lebih tinggi setiap kenderaan daripada jika anda bertanya tentang menginsuranskan beberapa pemandu atau kenderaan dengan syarikat itu. Syarikat-syarikat insurans akan menawarkan jumlah yang banyak kepada mereka kerana mereka mahukan perniagaan anda. Di bawah keadaan tertentu, mereka sanggup memberi anda urusniaga jika ia bermakna anda akan membawanya lebih banyak.

Tanya ejen insurans anda untuk mengetahui sama ada anda layak. Secara umumnya, pemandu berbilang mesti hidup di kediaman yang sama dan berkaitan dengan darah atau melalui perkahwinan. Dua orang yang tidak berkaitan juga boleh mendapatkan diskaun; Walau bagaimanapun, mereka biasanya mesti secara bersama-sama memiliki kenderaan itu.

Jika salah seorang pemandu anda adalah seorang remaja, anda boleh mengharapkan untuk membayar lebih untuk memastikan mereka. Walau bagaimanapun, jika gred kanak-kanak anda adalah B purata atau lebih tinggi atau jika mereka berada di kelas 20% teratas, anda mungkin mendapat diskaun pelajar yang baik pada liputan, yang biasanya berlangsung sehingga anak anda bertukar menjadi 25. Diskaun ini boleh berkisar dari 1% hingga 39%, jadi pastikan untuk menunjukkan bukti kepada ejen insurans anda bahawa remaja anda adalah pelajar yang baik.

Secara kebetulan, sesetengah syarikat juga boleh menyediakan diskaun insurans auto jika anda mengekalkan dasar lain dengan firma, seperti insurans pemilik rumah. Sebagai contoh, Allstate menawarkan diskaun 10% insurans kereta dan diskaun insurans pemilik rumah sebanyak 25% apabila anda menyatukannya bersama-sama, jadi semak untuk mengetahui sama ada diskaun itu tersedia dan terpakai.

2. Kos Pemotongan Memandu

Dengan kata lain, menjadi pemandu yang selamat. Ini sepatutnya tidak dikatakan, tetapi pada masa kini semakin banyak gangguan dalam kereta, ini berikan sebilangan yang mungkin. Lebih sedar anda, lebih banyak kemalangan atau pelanggaran yang bergerak anda akan dapat mengelakkan peristiwa-peristiwa yang menaikkan kadar insurans anda. Pelancong menawarkan diskaun pemandu yang selamat antara 10% dan 23%, bergantung pada rekod memandu anda.

Bagi mereka yang tidak menyedari, mata biasanya dinilai kepada pemandu untuk bergerak pelanggaran, dan lebih banyak mata boleh membawa kepada premium insurans yang lebih tinggi (semuanya sama).

3. Ambil Kursus Memandu Pertahanan

Kadang-kadang syarikat-syarikat insurans akan memberikan diskaun bagi mereka yang menyelesaikan kursus memandu pertahanan yang diluluskan. Pemandu juga boleh mengurangkan jumlah mata yang ada pada lesen mereka dengan mengambil memandu bertahan, pencegahan kemalangan, atau kursus lain.

Pastikan anda meminta agen / syarikat insurans anda tentang diskaun ini sebelum anda mendaftar untuk kelas. Lagipun, adalah penting bahawa usaha itu dibelanjakan dan kos kursus diterjemahkan ke dalam simpanan insurans yang cukup besar. Ia juga penting bahawa pemandu mendaftar untuk kursus terakreditasi. Setiap negeri mempunyai peraturan sendiri tentang kursus memandu pertahanan yang diakreditasi, dan GEICO membenarkan anda menyemak apa yang mereka lakukan mengikut keadaan di laman webnya.

4. Kedai Sekitar untuk Premium Lebih Baik

Jika dasar anda akan diperbaharui dan premium tahunan telah meningkat dengan ketara, pertimbangkan membeli-belah dan dapatkan sebut harga daripada syarikat yang bersaing. Juga, setiap tahun atau dua mungkin masuk akal untuk mendapatkan sebut harga daripada syarikat lain, sekiranya terdapat kadar yang lebih rendah di luar sana.

Ingat, murah tidak selalu bermakna baik, dan pergi dengan syarikat harga rendah tidak selalu menjadi keputusan paling bijak. Itulah kerana kepercayaan kredit penanggung insurans juga perlu dipertimbangkan. Lagipun, apa gunanya polisi jika syarikat itu tidak mempunyai tuntutan untuk membayar tuntutan insurans?

Untuk menjalankan pemeriksaan ke atas penanggung insurans tertentu, pertimbangkan untuk menyemak tapak yang menilai kekuatan kewangan syarikat insurans. Kekuatan kewangan syarikat insurans anda adalah penting, tetapi apa yang meliputi kontrak anda juga penting, jadi pastikan anda memahaminya.

Bagi mereka yang ingin mendapatkan sebutharga insuran secara percuma, sila layari website kereta sewa alor setar dimana wakil pihak insuran kereta sewa kami terdiri daripada pelbagai pihak dari syarikat insuran. Yang pastinya, harga yang bakal ditawarkan adalah murah dan berpatutan.